Friesland

Regio
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
52
Het Nationaal Modelspoor Museum
Regio
Adres
Dr. Boumaweg 17b
Postcode
8601 GM
Plaats
Sneek
Land
Nederland
Telefoonnummer
0515 - 430 021
Omschrijving

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen. In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, met verschillende thema’s, in verschillende schalen en tijdperken, waaronder ook het “Dokkumer Lokaaltje”.

Lidnummer
246
Modelspoor Club Noord Nederland (M.C.N.N)
Regio
Adres
(Post adres) De Posten 11
Postcode
9202 VH
Plaats
Drachten
Land
Nederland
Telefoonnummer
06 5540 3004
Omschrijving

De Modelspoor Club Noord Nederland, opgericht op 12 januari 1994 en statutair gevestigd in Drachten, heeft als doel het beoefenen en bevorderen van de modelspoorweghobby in de ruimste zin des woords.

Lidnummer
93
Modelspoorvereniging MD Drachten e.o.
Regio
Adres
Ottolaan 14a
Postcode
9207 JR
Plaats
Drachten
Land
Nederland
Omschrijving

Modelspoorvereniging MD Drachten e.o. (anno 1989) is een club van enthousiaste modelspoorbouwers die knutselen aan modules, treinen, huisjes & bomen.
Onze wekelijkse clubdag is op vrijdagavond van 19:00 tot 22:30 uur.
Er kan dan gezellig met een kopje koffie over de hobby wordt gepraat, gereden worden op één van de modulebanen in de schalen HO= (1:87) en N= (1:160) of lekker knutselen.

Lidnummer
40
Vrienden Groep Modelspoor Noord
Land
Nederland
Telefoonnummer
050-2806935 of 06-30259044
Omschrijving

Wij zijn een vriendengroep van modelspoorders uit de noordelijke provincies, die van tijd tot tijd, met onze modelbaan-modules een baan formeren om deel te nemen aan een evenement en om onze hobby tentoon te stellen en informatie te delen met (mede-)geïnteresseerden in de modelspoorhobby.
Onze modelbaan-modules zijn geheel gebouwd door en eigendom van onze groepsleden en op een dusdanige wijze gebouwd dat het past aan de inbreng van een andere deelnemer. Het rollend materieel op de baan is eveneens eigendom van onze groepsleden en is afhankelijk van wie van ons er aan een bepaald evenement deelnemen.
Bij ons staat voorop: plezier beleven aan de hobby en ook u als bezoeker hiervan mee te laten genieten.

Lidnummer
322