Friesland

Regio:
Omschrijving:

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer:
52
Het Nationaal Modelspoor Museum
Regio:
Adres:
Dr. Boumaweg 17b
Postcode:
8601 GM
Plaats:
Sneek
Land:
Nederland
Telefoonnummer:
0515 – 430 021
Omschrijving:

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen. In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, met verschillende thema’s, in verschillende schalen en tijdperken, waaronder ook het “Dokkumer Lokaaltje”.

Lidnummer:
246
Modelspoor Club  Noord Nederland (M.C.N.N)
Regio:
Omschrijving:

De Modelspoor Club Noord Nederland, opgericht op 12 januari 1994 en statutair gevestigd in Drachten, heeft als doel het beoefenen en bevorderen van de modelspoorweghobby in de ruimste zin des woords.

Lidnummer:
93
Modelspoorvereniging MD Drachten e.o.
Regio:
Adres:
Tussendiepen 6
Postcode:
9206 AD
Plaats:
Drachten
Land:
Nederland
Omschrijving:

Modelspoorvereniging MD Drachten e.o. (anno 1989) is een club van enthousiaste modelspoorbouwers die knutselen aan modules, treinen, huisjes & bomen.
Onze wekelijkse clubdagen zijn op woensdag en vrijdag van 19:00 tot 22:30 uur en op zaterdag van 13:30 tot 17:30 uur.
Er kan dan gezellig met een kopje koffie over de hobby wordt gepraat, gereden worden op één van de modulebanen in de schalen HO= (1:87) en N= (1:160) of lekker knutselen.

Lidnummer:
40
Vrienden Groep Modelspoor Noord
Land:
Nederland
Telefoonnummer:
050-2806935 of 06-30259044
Omschrijving:

Wij zijn een vriendengroep van modelspoorders uit de noordelijke provincies, die van tijd tot tijd, met onze modelbaan-modules een baan formeren om deel te nemen aan een evenement en om onze hobby tentoon te stellen en informatie te delen met (mede-)geïnteresseerden in de modelspoorhobby.
Onze modelbaan-modules zijn geheel gebouwd door en eigendom van onze groepsleden en op een dusdanige wijze gebouwd dat het past aan de inbreng van een andere deelnemer. Het rollend materieel op de baan is eveneens eigendom van onze groepsleden en is afhankelijk van wie van ons er aan een bepaald evenement deelnemen.
Bij ons staat voorop: plezier beleven aan de hobby en ook u als bezoeker hiervan mee te laten genieten.

Lidnummer:
322