Landelijk

Eurospoor
Regio
Adres
Amazonelaan 86
Postcode
1448 TN
Plaats
Purmerend
Land
Nederland
Telefoonnummer
Telefoon 0299-640354
Omschrijving

Op Eurospoor2018 vindt u minstens 50 van de mooiste werkende modelspoorbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland, demonstraties op modelbouwgebied, stands van detaillisten en natuurlijk de bekende modelspoormarkt van bijna 1 kilometer lengte, waar gebruikte treinspulletjes en bijzondere modellen geruild en verkocht worden.

Eurospoor 2018 is een must voor iedere treinliefhebber, maar ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om prachtige werkende miniatuurspoorbanen te aanschouwen en weg te dromen in meesterlijke landschappen. Bij een aantal clubs mogen kinderen meehelpen de baan te bedienen, bestaat de mogelijkheid zelf een locomotievenloods te bouwen of kunnen ze zelfs meerijden in de kindertrein.

Lidnummer
317
Regio
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
25
HCC! Modelbaanautomatisering interessegroep
Regio
Adres
Molenstraat 8
Postcode
3764 TG
Plaats
Soest
Land
Nederland
Telefoonnummer
06-46402292
Omschrijving

De Modelbaanautomatisering interessegroep (HCC!m) is één van HCC's interessegroepen. De HCC!m bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyïsten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling hebben voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers. De HCC!m bestaat sinds 1978 en is daarmee één van de oudste interessegroepen binnen de HCC.
De HCC!m kent een aantal werkgroepen (Clusters) waarin leden en kaderleden op allerlei terreinen samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en de uitwisseling van kennis en ervaring.
De belangrijkste doelen van de HCC!modelbaanautomatisering ig zijn:

-het uitwisselen van informatie en ervaringen tussen de leden;
-het gemeenschappelijk onderzoeken van digitale technieken voor modeltreinbesturing;
-het uitdragen van ideeën door deelname aan beurzen en tentoonstellingen.

Lidnummer
75
M-Track Groep Nederland
Regio
Adres
info@m-track.org
Omschrijving

De M-Track Groep Nederland is de landelijke modulevereniging voor modelbouwers die gebruik maken van het 3-railsysteem, zoals door Märklin op de markt is gezet.

Lidnummer
26
NProject
Regio
Omschrijving

Het NProject team is een groepje vrijwilligers die zich inzetten voor de promotie van de modelspoorhobby op diverse evenementen in binnen en buitenland waarbij de doelgroep (jong)volwassenen is. Zij beschikken over diverse modelbanen en demonstratie modellen om dit uit te kunnen voeren op een kwalitatief hoog niveau. Het NProject heeft tevens een grote en goede website met gratis tips en trucs voor modelspoorders.

Lidnummer
249
PH&LF Railroad Association
Regio
Omschrijving

Wie zijn de PH&LF RailRoad Association

Het hoofddoel van de PH&LF RailRoad Association is de bouw van een modulaire modelspoorbaan naar Noord-Amerikaans voorbeeld in schaal N (1:160) op basis van de oNetrak-, twiNtrak- en Ntrak standaarden (Amerikaans modulair systeem). Dit is ons hoofddoel, maar we hebben ook een aantal andere doelstellingen:
· Gezamenlijk op een leuke manier deze hobby tot uitvoer brengen.
· Deelname aan model(spoor)beurzen in binnen– en buitenland.
· Samen met andere PH&LF’ers 3 of 4 keer per jaar een grote module baan in Nederland opzetten.
· Uitwisselen van kennis en informatie met betrekking tot het Noord-Amerikaanse (model)spoor.

De leden van de PH&LF hebben minimaal vijf dingen gemeenschappelijk:
1. voorliefde voor Noord-Amerikaanse spoorwegen
2. modelspoorbouw als hobby
3. het willen bouwen van modules naar Amerikaans voorbeeld op basis van oNetrak, Ntrak en/of TwinTrak standaard
4. modelspoorbouw in schaal N
5. de modelspoorhobby willen delen met anderen

Als je de bovenstaande punten allemaal hebt is de PH&LF wellicht iets voor jou.

De PH&LF heeft inmiddels leden over het land verspreid in de provincies Drenthe, Groningen, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Het is behalve een informele club die modules maakt tevens een platform voor liefhebbers van Noord-Amerikaanse (model)spoor. De PH&LF heeft geen clubhuis maar komt wel regelmatig in grotere of kleinere groepen bij elkaar. Uiteraard is het geen verplichting bij iedere bijeenkomst aanwezig te zijn. Minimaal vier keer per jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd waarbij de bouwers van de modules en andere geïnteresseerden bij elkaar komen en een module-baan opbouwen. Dit vindt plaats bij openbare beurzen of op een “gesloten” locatie zonder publiek.

Lidnummer
98
Spoorgroep NedTRAK
Regio
Omschrijving

Onze vereniging is op modulebouw gebied in schaal N [ 1:160 ] de oudste actieve vereniging in Nederland. Modulebouw voor een groter publiek, in Nederland, is in 1978 ontstaan naar aanleiding van de artikelen in het blad Railhobby, hetgeen ook in 1978 is begonnen.

Lidnummer
79
Regio
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
21
Ons Logo
Regio
Omschrijving

Wij zijn een landelijke vereniging voor de beginnende en de ervaren modeltrein liefhebber (jong en oud) die gebruik maakt of wil gaan maken van het besturingsprogramma Win-Digipet (WDP). Wij zijn een stel vrienden die als gezamenlijke hobby digitaal bestuurde modeltreinbanen hebben. Hiervoor is onze keuze jaren geleden al gevallen op het zeer uitgebreide software pakket Win-Digipet. Wij hebben zodoende ook elkaar ontmoet. De chemie was gauw gevonden en onze slogan 'OpdeRails' betekent dat wij van mening zijn dat Win-Digipet (afgekort WDP) de meest volledige oplossing is. Samen met de Nederlands-Belgisch importeur en distributeur Fa. Bentink promoten wij de toepassing van Win-Digipet.

Lidnummer
325