Limburg

Regio
Adres
Gasthuisgraaf 4
Postcode
6136KS
Plaats
Sittard
Land
Nederland
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
61
Modelbouwteam  Rijn-Maas
Regio
Adres
Am Mühlenkamp 13
Postcode
D 47625
Plaats
Kevelaer
Land
Duitsland
Telefoonnummer
+49 (0) 2832-1883
Omschrijving

Het MBT is een grensoverschijdende club tussen de Maas (Limburg) en de Rijn (Niederrhein). Ons domicilie hebben we in Auwel-Holt vlakbij Straelen en Venlo. Clubavond is elke vrijdag vanaf 19.00 uur. Gasten zijn altijd welkom. Wel graag vooraf aanmelden zodat we ook tijd voor je hebben.
Wij bouwen een modulebaan in schaal H0m naar het het historische voorbeeld van de Geldernsche Kreisbahn die van 1901 tot 1932 van Kevelaer, via Straelen naar Kempen liep.
In de MIBA Edition van juni 2018 is een prachtig 40 pagina's tellend fotoverslag over onze baan te vinden. Het blad is ook bij ons verkrijgbaar.

Lidnummer
42 is geen lid meer
Regio
Adres
Kaldenkerkerweg 28-a
Postcode
5913 AE
Plaats
Venlo
Land
Nederland
Telefoonnummer
06-23104944
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
274
Regio
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
34
Werkplaats Blerick
Regio
Adres
Auxiliatrixweg 35D
Postcode
5915 PN
Plaats
Venlo
Land
Nederland
Telefoonnummer
06-17698379
Omschrijving

De vereniging stelt zich tot doel het beoefenen, bevorderen en promoten van de modelspoorbouw in al zijn verschijningsvormen. De NLMV beschikt over een uitgebreide bibliotheek met boeken en tijdschriften over modelbouw en treinen. Daarnaast wordt in het gebouw iedere maandag van 13.00 uur tot 23.00 uur door de leden gelezen en gepraat over modeltreinen en gebouwd aan diverse modelbanen. Alle facetten van het bouwen van een modelbaan komen aan bod. Van het maken van ideeën en spoorplannen, een stevige tafel, tot de scenery en besturing van de modelbaan. Diverse modelschalen worden toegepast. HO en N als bekende schalen, maar ook spoor I is in ons clubgebouw aanwezig. De besturing van de modelbaan kan analoog, digitaal of computer gestuurd zijn.
Maar de NLMV is vooral een vereniging waar je de kennis kunt opdoen over alle facetten van de modelbouw. Een groot aantal leden hebben de kennis om op uw vragen een antwoord te geven, ofwel op te zoeken. In verenigingsverband kunnen diverse grote tentoonstellingen en ruilbeurzen in binnen- en buitenland worden bezocht.
Wilt u zelf eens ervaren wat de NLMV voor u kan betekenen? Kom gerust een aantal maandagen bij ons kijken en vooral meedoen. U bent altijd van harte welkom. Daarna kunt u besluiten om lid van de NLMV te worden. Ook jeugdigen vanaf 10 jaar zijn bij de NLMV welkom om mee te bouwen aan een landelijke grote jeugd-modulebaan

Lidnummer
125
Regio
Plaats
Zuid-Limburg
Omschrijving

In 1995 besloten zes mensen per september 1996 een niet al te ingewikkelde modulebaan naar Nederlands (Limburgs) ontwerp gereed te hebben in schaal 1:160 (N). Zonder wissels en met vijf blokken. Zelfbouwhuizen volgens bestaande Nederlandse voorbeelden, uniform landschaps-materiaal, rails van lage hoogte (PECO code 55) en een onderling afgesproken en aansluitend ontwerp. Bovendien moest de baan professioneel rijden. Niets stoort meer dan schokkende, hortende en ontsporende treinen, denken wij.

Uiteindelijk ging het om een geloofwaardig landschap omstreeks de tachtiger jaren. Vrijwel elke tentoonstelling komen we met een ander baanplan en dus ook met een andere treinenloop. Hierdoor kost het opstellen en bekabelen veel tijd en mankracht. Ook als het rijdt moeten mensen een oogje in het zeil houden en natuurlijk beschikbaar zijn voor gesprekken met het publiek. Vraag dus gerust! De besturing, via MpC (Gahler&Ringstmeier), is voldoende voor onze maximale omvang van ongeveer 40 modules. Daarmee kunnen 96 wissels, 56 blokken, 32 LED's, 16 relais, 10 fysieke schakelaars en 16 vormseinen worden aangestuurd, terwijl er dan 20 treinen in dienstregeling rijden.

Meedoen?
Je kunt met ons meedoen zonder kosten te maken. We hebben al heel veel modules waarmee we op stap kunnen. We hebben een besturingssysteem en we hebben ook de rest van de infrastructuur. Als je zelf niet gelijk iets wilt bouwen kun je dus kosteloos lid worden van onze club. Even een mailtje en je krijgt meer te horen.

Lidnummer
244
Regio
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
314