Noord-Holland

Alkmaarse Module Groep “Het Waeghspoor”
Adres
Olympiagebouw, Olympiaweg 17
Postcode
1816MJ
Plaats
Alkmaar
Land
Nederland
Omschrijving

De Alkmaarse Module Groep “Het Waeghspoor” is een vereniging, die
zich intensief bezig houdt met het spoorweg gebeuren. Wij zijn altijd aan het werk om onze banen te verfraaien en uit te breiden. Op dit moment beschikken wij over een grote, digitaal aangestuurde, H.O modulebaan (1 : 87) en N-modulebaan (1:160). Tevens hebben wij een digitale H.O. demonstratiebaan en een digitale 3-rail/Märklin demonstratie baan.  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een grote digital 3-rail/Märklin modulebaan.

Lidnummer
38
Legostad Klaver
Plaats
Broek op Langedijk
Land
Nederland
Omschrijving

Onze stad is altijd anders en dát maakt het zo bijzonder. Wij bouwen de stad set voor set op. Dit maakt onze stad nooit saai maar tijdrovend is dit wel. Onze opbouwtijd is dan ook een belangrijke factor bij beursbezoeken. De stad kunnen we aanpassen aan de ruimte die we ontvangen van de beursorganisatie en kan ook op thema worden afgestemd. We hebben voldoende materiaal om ruim 37m2 te vullen met de stad. Inclusief een speelgedeelte met 85 kilo Lego en bouwplaten en videovertoning van hoe de stad wordt opgebouwd is onze bruto oppervlakte 95m2. Wist u dat wij ook bouwwedstrijden kunnen organiseren? Zo kunt u uw beursbezoekers iets extra's bieden en verblijven ze langer op uw evenement.

Met Lego kun je eindeloos blijven bouwen, dit maakt dat we ook andere opstellingen kunnen maken met ons materiaal of ons toe kunnen spitsen op een bepaald thema. Te denken valt aan thema`s als: Treinen, Moderne stad, Boten & Haven, Sportpark & Voetbal, Bouwactiviteiten, Vliegveld en Camping & Platteland. Wij proberen zoveel mogelijk een complete stad te tonen met oog voor detail en zelf ontworpen items. Bij ons gaat het om het totaal plaatje. Naast de vele (nieuwe) sets zie je ook de wat oudere set vanaf 1985. Met totaal ruim 530 verschillende sets, welke gestaag blijft doorgroeien, tonen wij een compleet beeld van een echte Legostad. Naast sets hebben we ook vele zelf ontworpen items (ongeveer 60 items) in onze stad staan waaronder treinen, stations en huizen, verschillende flats en een grote moestuin.

We vinden het leuk om beweging en verlichting in de stad te verwerken. Totaal hebben we 24 rijdende treinen, een draaiende windmolen, reuzenrad, draaimolen en watermolen, een bewegende film-set en vele verlichte huizen en andere gebouwen.

Legostad Klaver is particulier eigendom en wij bezoeken met de familie verschillende beurzen. We staan sinds 2006 op beurzen in Nederland en Duitsland. Lijkt het je leuk om met ons samen te werken voor een evenement? Neem dan gerust contact op!

Lidnummer
286
Omschrijving

Vul hier de omschrijving van uw club in

Lidnummer
273
Luchtfoto van ons verenigingsgebouw en Off roadbaan
Adres
Trimpad 8
Postcode
1443 WB
Plaats
Purmerend
Land
Nederland
Omschrijving

De Modelbouwvereniging Waterland is opgericht in 1980.          
De vereniging beschikt over een groot verenigingsgebouw met een ruime kantine. Onder het genot van een drankje, verkrijgbaar aan de bar van de kantine, kunt u uitgebreid worden geïnformeerd over alle takken van modelbouw, welke op de vereniging te vinden zijn.

Voor vragen over onze vereniging, openingstijden maar ook andere informatie verwijzen wij u graag door naar de verschillende onderdelen van onze website. Wilt u contact met ons opnemen dan kan dit via het contact formulier.
U kunt zicht via onze site ook aanmelden als gastrijder

Ook hebben wij een forum waar u terecht kunt met vragen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Modelbouw Vereniging Waterland e.o.

Lidnummer
45
NZH Hobbyclub
Adres
Waarderweg 78
Postcode
2031 BP
Plaats
Haarlem
Land
Nederland
Telefoonnummer
023-5325887
Omschrijving

De NZHhobbyclub heeft trein banen, modelbouw afdeling en 3D printers. We hebben een grote groep active leden.

Lidnummer
18
Adres
Diependaalselaan 138
Postcode
1214 KE
Plaats
Hilversum
Land
Nederland
Omschrijving

Voorjaar 1982 is de OMC (Omroep Modelspoor Club) opgericht door 4 initiatiefnemers afkomstig uit de omroep. De Club werd opgericht onder de paraplu van de Omroep Sport en Ontspanningsvereniging, kortweg OSO genaamd. Begonnen werd in de galmruimte onder de VARA studio. Intussen hebben reorganisaties en bezuinigingen binnen de omroep ertoe geleid dat de Club, na diverse verhuizingen sedert 1-9-2006 onderdak gevonden heeft in de Hilversumse Diependaalse Kerk. Sedert begin 2011 staat ze op eigen benen en gaat als zelfstandige Vereniging door het leven.
De Omroep Modelspoor Club is lid van de NMF (Nederlandse Modelspoor Federatie).
De baan is in principe opgezet als modulaire baan. Het landschap is van origine Nederlands en van bovenleiding naar Nederlands voorbeeld voorzien. Er wordt digitaal gereden. De leden nemen zelf hun treinen mee. De baan wordt digitaal aangestuurd door het programma I-Train.
De OMC beschikt over een heus Documentatiecentrum met o.a. tijdschriften en boeken over de hobby in de meest brede zin. Ook buitenlandse tijdschriften en boeken over de hobby zijn aanwezig.
De OMC biedt spoorwegenthousiasten de mogelijkheid om in clubverband hun mooie hobby te beoefenen. Ieder lid is welkom met zijn eigen inbreng, interesse en specialisme.
Er wordt zoveel mogelijk zelf gebouwd: bovenleiding, seinsysteem, bomen, het landschap, etc. middels verschillende technieken. Huisjes e.d. worden gebouwd en vervuild zodat ze er realistisch uitzien.
De leden komen wekelijks bij elkaar op de donderdagavond, tussen 19.00 en 23.00 uur om te rijden, te bouwen, te praten en kennis en ervaringen uit te wisselen. Niet alleen over de modelbouw, ook over het grote voorbeeld wordt uitgebreid gesproken.
De Club organiseert zo nu en dan zelf Open Dagen en beschikt sedert 2017 weer over een digitaal bestuurde modulebaan, die zo af en toe het land in trekt. Deze modulebaan, opgezet door een paar leden, ademt de sfeer van een Nederlandse diesel-lijn in de jaren ’60 met zijn kenmerkende industrieaansluitingen.

Lidnummer
78
Westfriese Modelspoor Club
Adres
De Mossel 23E
Postcode
1723 HX
Plaats
Noord Scharwoude
Land
Nederland
Telefoonnummer
06-51208944
Omschrijving

De Wmc (Westfriese Modelspoor Club) is opgericht als de Hoornse Modelspoorclub en is in 2011 van naam veranderd in De Wmc (Westfriese Modelspoor Club) en na diverse omzwervingen beland in Noord Scharwoude (per 31 maart 2023).
Onze club heeft meerdere modelbanen, waaronder een N-baan in opbouw (schaal 1:160), een bestaande Marklin baan (schaal 1:87), welke geregeld mee gaat naar diverse beurzen (deze baan is opgebouwd uit diverse modules en makkelijk vervoerbaar).
Tevens zijn we nu bezig met de opbouw (ook in modules gebouwd) van de Ellendambaan (schaal 1:87).
Deze gaat in de toekomst ook mee naar beurzen.
Ook beschikken wij over een complete Kinderbaan (schaal 1:87), waar kinderen de locomotieven zelf mogen besturen en waarbij ze een machinistendiploma kunnen behalen.
Ook hebben we nu een Nul baan (schaal 1: 43.5) in opbouw, waar we ook trots op zijn.
De meeste modelbanen van de Wmc gaan mee naar diverse beurzen, zodat we kunnen laten zien wat we in huis hebben.
Tevens zijn we sinds maart 2020 , in het bezit van 16 modules voor een C-trak baan , welke we kunnen mee nemen en laten zien op beurzen of andere niet gerelateerde evenementen .
Op dit moment worden de modules aangekleed met scenery .
Mocht U interesse hebben , mail ons : bestuur@dewmc.nl

Lidnummer
92