Noord-Holland

Alkmaarse Module Groep “Het Waeghspoor”
Olympiagebouw, Olympiaweg 17
1816MJ
Alkmaar
Nederland

De Alkmaarse Module Groep “Het Waeghspoor”is een vereniging, die
zich bezig houdt met het spoorweg gebeuren op elk gebied.

De A.M.G. houdt zich intensief bezig met het bouwen van digitale modulebanen, in de schaal H.O. ( 1 : 87 ) en in N ( 1 : 160 ) en tevens
heeft de vereniging een kinderbaan en een digitale demonstratiebaan. Op dit moment is men hard aan het werk om ook een digitale Märklin demonstratiebaan te maken.

Meestal worden één, of meerdere banen opgesteld tijdens manifestaties
in de regio, waarvoor de vereniging wordt uitgenodigd.

Sinds medio 2012 hebben wij ons clubhuis in het Olympia gebouw aan de Olympiaweg 17 te Alkmaar.
Daar komen wij iedere vrijdagavond bij elkaar om aan de modules te werken en/of ideeën uit te wisselen, of gewoon wat bij te praten.

Ieder lid en/of donateur ontvangt ons clubblad “De Drijfstang” waarin informatie staat over de vereniging en ontwikkelingen op spoorweg gebied.

38

Vul hier de omschrijving van uw club in

286

Vul hier de omschrijving van uw club in

273

Vul hier de omschrijving van uw club in

302
Modelbouw Vereniging Waterland e.o
Trimpad 8
1443 WB
Purmerend
Nederland

De Modelbouwvereniging Waterland is opgericht in 1980 en bestaat dus ruim 38 jaar. De vereniging beschikt over een groot verenigingsgebouw met een ruime kantine. Onder het genot van een drankje, verkrijgbaar aan de bar van de kantine, kunt u uitgebreid worden geïnformeerd over alle takken van modelbouw, welke op de vereniging te vinden zijn.

Voor vragen over onze vereniging, openingstijden maar ook andere informatie verwijzen wij u graag door naar de verschillende onderdelen van onze website. Wilt u contact met ons opnemen dan kan dit via het contact formulier. U kunt zicht via onze site ook aanmelden als gastrijder

Ook hebben wij een forum waar u terecht kunt met vragen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Modelbouw Vereniging Waterland e.o.

45

Vul hier de omschrijving van uw club in

18
Diependaalselaan 138
1214 KE
Hilversum
Nederland

Voorjaar 1982 is de OMC (Omroep Modelspoor Club) opgericht door 4 initiatiefnemers afkomstig uit de omroep. De Club werd opgericht onder de paraplu van de Omroep Sport en Ontspanningsvereniging, kortweg OSO genaamd. Begonnen werd in de galmruimte onder de VARA studio. Intussen hebben reorganisaties en bezuinigingen binnen de omroep ertoe geleid dat de Club, na diverse verhuizingen sedert 1-9-2006 onderdak gevonden heeft in de Hilversumse Diependaalse Kerk. Sedert begin 2011 staat ze op eigen benen en gaat als zelfstandige Vereniging door het leven.
De Omroep Modelspoor Club is lid van de NMF (Nederlandse Modelspoor Federatie).
De baan is in principe opgezet als modulaire baan. Het landschap is van origine Nederlands en van bovenleiding naar Nederlands voorbeeld voorzien. Er wordt digitaal gereden. De leden nemen zelf hun treinen mee. De baan wordt digitaal aangestuurd door het programma I-Train.
De OMC beschikt over een heus Documentatiecentrum met o.a. tijdschriften en boeken over de hobby in de meest brede zin. Ook buitenlandse tijdschriften en boeken over de hobby zijn aanwezig.
De OMC biedt spoorwegenthousiasten de mogelijkheid om in clubverband hun mooie hobby te beoefenen. Ieder lid is welkom met zijn eigen inbreng, interesse en specialisme.
Er wordt zoveel mogelijk zelf gebouwd: bovenleiding, seinsysteem, bomen, het landschap, etc. middels verschillende technieken. Huisjes e.d. worden gebouwd en vervuild zodat ze er realistisch uitzien.
De leden komen wekelijks bij elkaar op de donderdagavond, tussen 19.00 en 23.00 uur om te rijden, te bouwen, te praten en kennis en ervaringen uit te wisselen. Niet alleen over de modelbouw, ook over het grote voorbeeld wordt uitgebreid gesproken.
De Club organiseert zo nu en dan zelf Open Dagen en beschikt sedert 2017 weer over een digitaal bestuurde modulebaan, die zo af en toe het land in trekt. Deze modulebaan, opgezet door een paar leden, ademt de sfeer van een Nederlandse diesel-lijn in de jaren ’60 met zijn kenmerkende industrieaansluitingen.

78

Vul hier de omschrijving van uw club in

98

Vul hier de omschrijving van uw club in

72

Vul hier de omschrijving van uw club in

92