Beurs Railrunners

Door: Willem Strabbing (Lid Commissie ter promotie van het Modelspoor)

Vandaag ben ik naar de beurs van de Railrunners geweest. Ze stelden het zeer op prijs dat er een afgevaardigde van de NMF naar hun beurs kwam.

Het was een zeer druk bezochte beurs met veel kopers zo te zien aan de gevulde tassen die ze weer richting huis namen. Er waren diverse modelbanen in de diverse schalen te zien en ook was er een testbaan voor de locomotieven aanwezig. Er werden diverse demo’s gegeven en de jonge onderzoekers hadden een eigen zaal waar de electronica het hoofdthema was. Er waren zeer veel handelaren die een grote diversiteit aan modelspoor
materieel en toebehoren in hun stands hadden liggen.
Voor de kinderen was er een houten speelbaan en was een een kleurplaathoek ingericht. Ook de catering die door de Hanze Plaza werd uitgevoerd was goed en betaalbaar, dat zie je op sommige evenementen wel eens anders. Al met al was het een mooie beurs met zeer veel parkeerruimte in de omgeving, waarvan zeer goed gebruik werd gemaakt.

De organisatoren, de Railrunners, de handelaren en de bezoekers waren echter allemaal een beetje aangeslagen omdat ze zaterdagmorgen daar in Groningen verteld werd dat Gerrit Broekhuis, de voor iedereen bekende verkoper van Märklin treinen uit Winschoten, die nacht van vrijdag op zaterdag zeer plotseling was overleden.
De beursorganisatie had op de zaterdagochtend nog heel wat ombouw werk gehad daar Gerrit Broekhuis altijd met een enorme verkoopstand op de beursen aanwezig was. Doch een lege ruimte was niet te zien want de beursmensen hadden midden in de grote hal, gewoon tussen de verkoopstands, een tafel neergezet met daarop kleine waxine lichtjes en een condeoleanceboek, waarin vele hun medeleven kenbaar hebben gegeven. Waaruit dan weer blijkt dat we allemaal een grote modelspoor familie zijn die allemaal met zijn vrouw en famile meeleven.

Na sluiten van de beurs in Groningen zijn we nog even doorgereden naar Zuidbroek, waar ook een modelspoor tentoonstlling in het Noordelijk Trein & Tram Museum werd gehouden. In het museum gebouw van de NNTTM werd voor de 4e keer deze tentoonstelling georganiseerd. Helaas wat kleiner dan de afgelopen jaren in aantal banen en bezoekers en er waren op het laatste moment door miscommunicatie 2 banen afgevallen helaas.

Maar 2 modelspoor evenementen binnen 20 km van elkaar op dezelfde dag is nooit een goede opzet. Daaruit blijkt maar weer dat de evenementen agenda van de NMF een heel belangrijke rol kan spelen bij het bepalen van de data van je evenement.
Als iedere modelspoorclub of -organisatie daar zijn evenement aanmeldt en vooraf daar kijkt of er al een evenement op die datum is gepland kunnen zulke problemen voorkomen worden. Maar dat is mijn idee over het niet dubbel plannen zo dicht bij elkaar in de buurt.

Zowel de Railrunners al ik vonden het leuk om op deze manier de NMF dichter bij de leden en clubs te brengen. Een bezoek van de NMF of een afgevaardigde namens de NMF verbind de clubs met de NMF.

Print Friendly, PDF & Email