Eurospoor2018, Internationaal Modelspoor Evenement

Datum/Tijd
Date(s) - 09/11/2018 - 11/11/2018
9:30 am - 5:30 pm

Locatie
Jaarbeurs

Categorieën


Eurospoor2018: 26e editie! Extra veel buitenlandse banen!

9 – 11 november 2018, Jaarbeurs Utrecht, NL

Zondag 11 november kinderen t/m 11 jaar gratis entree met online ticket.

Jaarlijks kijken vele hobbyisten, verzamelaars en treinliefhebbers reikhalzend uit naar het modelspoorevenement Eurospoor dat sinds 1993 synoniem staat voor alles wat met modeltreinen te maken heeft. Dit jaar vindt EUROSPOOR plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november.

Volwassenen en kinderen kunnen genieten van 60 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in detail nagebouwd. EUROSPOOR doet zijn naam eer aan. De bezoeker kan wegdromen in nooit eerder geziene modelbanen uit bijvoorbeeld Zwitserland, Frankrijk, Duitsland , Belgie, Engeland en Nederland. Wij brengen alvast een selectie hier, deze selectie wordt verder uitgebreid naar gelang het evenement nadert.

In 3 enorme Jaarbeurshallen (20.000 m2) tonen honderden hobbyisten van vele nationaliteiten hun mooiste creaties en daarnaast is er de beroemde modelspoormarkt. Bijna 1 kilometer aan ontelbare stands en verkoopkraampjes met nieuwe en gebruikte modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing.

Grote stand van Beneluxspoor.net
Beneluxspoor is uw modelspoorvraagbaak! In een grote stand presenteren zij u demonstraties die gegeven worden door specialisten in hun vakgebied. De demonstraties zullen thema’s dekken als Scenery, Pimp my train, Scratch build en digitaal. Daarnaast kunnen de “treinendoktors” u (meestal) helpen met uw defecte trein of decoderinbouw. Op de testbaan kunt u uw aankoop testen en natuurlijk staat er ook weer de vernieuwde BNLS forum modulebaan!

A4 dioramawedstrijd
Na het succes vorig jaar van de dioramawedstrijd met 24 deelnemers heeft de stichting Modelspoorwijzer zich sterk gemaakt om in samenwerking met het modelspoortijdschrift Railhobby en Eurospoor ook voor 2018 een dioramawedstrijd uit te schrijven. En ja, het lijkt ongelofelijk, maar al deze werkjes worden gebouwd op het formaat van een velletje papier (A4). Het motto van deze wedstrijd is dan ook: “Niet te groot, niet te klein. Op een A4-tje moet het te bouwen zijn”! Op de beurs zullen de diorama’s 3 dagen lang tentoongesteld worden. Er is een vakjury, maar bezoekers mogen ook hun stem uitbrengen.
Zondagmiddag vindt de prijsuitreiking plaats.

Kinderen op Eurospoor
Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen en zelfs kunnen ze meerijden in een grote modeltrein. Daarnaast kunnen ze zelf rangeren, modelhuisjes in elkaar zetten en bij Railclub Utrecht hun eigen locomotievenloods bouwen.

Kinderen gratis op zondag 11 november
Op zondag 11 november mogen kinderen t/m 11 jaar onder leiding van een volwassene de beurs gratis bezoeken (bij online kaartbestelling).

Eurospoor 2018 is een must voor iedere treinliefhebber, maar ook zonder zelf aktief met de
modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om prachtige werkende miniatuurspoorbanen te aanschouwen en weg te dromen in meesterlijke landschappen. En….wie Eurospoor bezoekt staat niet snel weer buiten. Eurospoor is een dagvullend evenement en betekent drie dagen genieten voor iedereen die eens wat anders wil.

Kortom: Eurospoor mag u niet missen, als u iets met treinen hebt!

Als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws rondom Eurospoor, houdt u dan onze website
www.eurospoor.nl in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief:
http://lists.eurospoor.nl/listinfo/nieuwsbrief

Lokatie
Jaarbeurs te Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Nederland

Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht, naast het centraal station, op loopafstand van het historische stadscentrum. Jaarbeurs is dus goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Trein
Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’. U loopt in vijf minuten naar het Beatrixgebouw of het hallencomplex van Jaarbeurs.

Openingstijden:
Vrijdag 9 november 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10 november 9.30 – 17.30 uur
Zondag 11 november 9.30 – 17.00 uur

Toegangsprijs:
Normaal (12+): € 17,50 aan de kassa en
€ 16,50 bij bestelling van uw kaartje online.
Kind 2 t/m 11 jaar: € 7,50 aan de kassa en € 7,00 bij
bestelling van uw kaartje online.

Op zondag kinderen gratis:
Op zondag 11 november mogen kinderen t/m 11 jaar onder leiding van een volwassene de beurs gratis bezoeken (bij online kaartbestelling).

De toegangsprijzen en openingstijden vindt u op:
http://www.eurospoor.nl/data.html

Elke bezoeker ontvangt: Gratis posterkalender en gratis Eurospoor-Express magazine
(www.eurospoorexpress.nl).

Organisatie:
Eurospoor
Amazonelaan 86
1448 TN Purmerend
Tel. (0299) 64 03 54
Fax. (0299) 64 61 97
E-mail: eurospoor@eurospoor.nl
Website: www.eurospoor.nl
Facebook: www.facebook.com/eurospoor

Print Friendly, PDF & Email