NOORSPOOR 2022

Wanneer

17/09/2022    
10:00 am - 4:00 pm

Waar

Sportcentrum Leek
De Schelp 35, Leek, Groningen, 9351 NV

Na de zeer succesvolle eerste editie van dit evenement in 2019 in het Fries Congrescentrum Drachten (FCD) heeft WB Evenementen eindelijk een geschikte nieuwe locatie voor dit evenement gevonden. Noodzakelijk omdat de hal in Drachten niet meer beschikbaar is voor evenementen. Op korte afstand van Drachten en gelegen nabij dezelfde A7, kunnen we na twee geannuleerde edities (Covid) nu een doorstart gaan maken in Sportcentrum Leek.

Dit is een in Noord Nederland zeer bekende evenementen locatie. De plaats Leek is eerder al bij treinenliefhebbers bekend geworden door de aanwezigheid van modelspoor op Nienoord. Ook een aantal modelspoorverenigingen hebben hun clubgebouw op dit gelijknamige park. Leek is ook de plaats waar in het verleden de beroemde “Drachtster tram” dwars door het het dorp reed.

Noordspoor is breed van opzet en biedt alles op modeltreinen gebied. Met deelname van modelspoorverenigingen, modelspoor bouwgroepen en individuele modelbouwers die demo’s op banen of showen hun indrukwekkende diorama’s. De veelal modulebanen zijn van diverse schalen en van N-spoor tot en met spoor 1 (laatstgenoemde wordt op foto getoond).

Dit alles in combinatie met een grote internationale verkoopbeurs waarbij in ieder geval vele honderden meters tafel gevuld zullen zijn. De niet commerciële deelnemers van dit evenement worden met foto’s en info voorgesteld op de Facebookpagina Noordspoor.

Print Friendly, PDF & Email