Open dag modelspoor Venlo

Datum/Tijd
Date(s) - 19/05/2019
11:00 am - 4:00 pm

Locatie
Wachtpost 15

Categorieën


De Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging houdt op zondag 19 mei 2019 weer haar jaarlijkse open dag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De open dag van de NLMV wordt gehouden in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg nabij de Witte Steen. De route is bewegwijzerd vanaf de Kaldenkerkerweg (voorbij het voetbalstadion van VVV) in Venlo. De entree bedraagt €2, =.
Deze keer zijn alle modelbanen in bedrijf. Op het luchtspoor rijden maar liefst twee treinen, beveiligd met een echt blokbeveiliging.
Echte stoomtreinen met bijbehorende rijtuigen en goederenwagon rijden hun rondjes. En daar zitten echte juweeltjes bij. Let maar eens goed op. Op een van de andere banen is een heuse wagenwerkplaats nagebouwd. En wel die in Blerick staat. Verderop kun je het oude station van Venlo bewonderen. Daartussen natuurlijk de oude brug over de maas. De oever van de maas moeten nog worden aangekleed, maar met een beetje fantasie zie je al wat het gaat worden. In het gebouw is ook een demonstratiebaantje aanwezig. Geheel digitaal geautomatiseerd. Zonder tussenkomst van de mens zoekt de lok zijn weg over de sporen. Het besturingsprogramma zorgt ervoor dat de lokomotieven niet met elkaar in conflict komen. Alles is transparant en zichtbaar. Onze leden geven U graag tekst en uitleg over het hoe en waarom van deze manier van een modelbaan besturen. Maar ook modelbanen in diverse stadia van de bouw zijn te bewonderen. De grote Märklin-modelbaan krijgt langzaam vorm en ook station Blerick met de Blerickse Brugstraat staat in de stijgers. Op de grote clubbaan is een nieuwe halte ontstaan, vlak bij de containerterminal en de kermis. Het is er drukte van belang, maar ja. Wat wil je met zulke atracties vol met licht en geluid op loopafstand! Alle modelspoorafmetingen zijn te vinden in ons clubgebouw: Van spoor N tot spoor I met alles er tussenin. Laat U verrassen. Natuurlijk kunnen wij U ook helpen als uw treintje niet meer wil rijden. Voor bijna alle problemen is er binnen de vereniging wel iemand die een oplossing weet. Schroom niet en vraag naar raad en daad. Kunt u zondag niet, dan kunt u altijd iedere maandagmiddag en -avond terecht in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg te Venlo.

Print Friendly, PDF & Email