Open dag Modelspoor

Wanneer

24/04/2022    
11:00 am - 4:00 pm

Waar

Wachtpost 15
Auxiliatrixweg 35, Venlo, Limburg, 5915 PN

De Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging houdt op zondag 24 april 2022 na twee jaar weer een open dag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De open dag van de NLMV wordt gehouden in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg nabij de Witte Steen. De route is bewegwijzerd vanaf de Kaldenkerkerweg (voorbij het voetbalstadion van VVV) in Venlo. De entree bedraagt €2, =.
Omdat de NLMV heel veel modelspoor gerelateerde spullen over heeft, zijn er dit jaar weer beduidend meer tafels met verkoop dan op andere open dagen. Op die tafels diverse juweeltjes voor de echte modelbouwer en diverse tijdschriften, maar ook treinen en huisjes om echt mee te spelen. Voor ieder is er iets te vinden en met de decembermaand in zicht een unieke gelegenheid om een relatief goedkoop treintje, huisje, tijschrift of trafo te bemachtigen.
Doordat er meer tafels in het gebouw staan met diverse verkoopspullen rijden er minder treinen dan andere jaren. Toch blijft er genoeg te zien, hoe je de verworven spullen thuis kunt schikken in een groter geheel. De oude grote modelbaan van de NLMV en de oude modulebaan zijn gedemonteerd. Daarna zijn we gestart met een grote vaste modelbaan in de schaal 1:87. De pronkstukken van de beide oude banen hebben weer een plekje gekregen op de nieuwe grote baan. De baan is nog in opbouw, maar als het goed is rijden de trein al hun rondjes. Nog wel zoals vroeger, allemaal achterelkaar aan, zonder beveiliging. Maar in de toekomst wordt de baan helemaal digitaal bestuurd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het computerprogramma Rocrail. Alle modelspoorafmetingen zijn te vinden in ons clubgebouw: Van spoor HO tot spoor I met alles er tussenin. Laat U verrassen. Natuurlijk kunnen wij U ook helpen als uw treintje niet meer wil rijden. Voor bijna alle problemen is er binnen de vereniging wel iemand die een oplossing weet. Schroom niet en vraag naar raad en daad. Kunt u zondag niet, dan kunt u altijd iedere maandagmiddag en -avond terecht in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg te Venlo.

Print Friendly, PDF & Email