Open dag THCA

Datum/Tijd
Date(s) - 03/03/2019
10:00 am - 4:00 pm

Locatie
Wijkcentrum Egbertus

Categorieën


Op zondag 3 maart houdt de Trein Hobby Club Almelo haar jaarlijkse opendag. Het moment om te komen kijken wat de vereniging allemaal te bieden heeft in en rondom hun verenigingsruimte. Er is wederom weer veel te zien. Ook dit jaar zijn er weer drie etages van het buurthuis vrijgemaakt om de activiteiten te tonen.
Op de begaande grond staat de modulebaan. Ook afgelopen jaar zijn er weer diverse modules aangepakt door de leden zodat het landschap er mooi bij ligt. Het gehele traject is ruim 35 meter lang.
Op de eerste verdieping wordt gedemonstreerd hoe men zelf bomen kan maken en hoe een 3D printer werkt. Maar ook een compleet op schaal nagebouwd circus is op deze verdieping te bewonderen. Verse koffie/thee/limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar die ook op deze verdieping te vinden is.
Op zolder is de vaste modelspoorbaan te vinden. Hier worden weer vele hele lange treinen, tot 6 meter lang, ‘losgelaten’. Naast diesel- en elektrisch- rijden er ook stoomlocomotieven door het heuvellandschap. Dit alles gebeurt zo realistisch mogelijk met seinhuiswachters en machinisten die alles bedienen met computers én handregelaars. Duidelijk zichtbaar is de voortgang op de uitbreiding van de baan.
Kortom een hele boel te zien en te bepraten met de leden van THCA. Tussen 10.00h en 16.00h heeft u de kans (1x per jaar!) om de activiteiten met eigen ogen te aanschouwen. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, deze is namelijk gratis!
Locatie: Jeugd- en Wijkcentrum Egbertus, Arendsboerweg 3 te Almelo.
Meer info over de vereniging is te vinden op www.thca.eu

Print Friendly, PDF & Email