Modelspoor op de 50 plus Beurs!

Belangrijke mededeling

50PlusBeurs gaat niet door in 2020, volgende editie in 2021.

De 28e editie van de 50PlusBeurs zal vanwege de coronacrisis geen doorgang vinden.
’s Werelds grootste evenement voor actieve plussers werd verwacht plaats te vinden van 15 tot en met 19 september 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.

Helaas verwachten we op korte termijn nog geen einde aan deze crisis. De impact op onze doelgroepen, bezoekers en exposanten, is te groot en dat voelen we allemaal.
Onze bezoekers behoren tot de meest kwetsbare groep. Onze exposanten (ondernemers) worden geconfronteerd met onzekere en bedreigende marktomstandigheden.
Daarom is besloten tot het afgelasten van de 50PlusBeurs in 2020.

De veiligheid en gezondheid van bezoekers, exposanten, leveranciers en alle medewerkenden aan deze grote productie staan vanzelfsprekend voorop. 

De beursorganisatie wenst een ieder alle kracht en gezondheid in deze crisistijd.

50PlusBeurs in 2021:
De 28e editie zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 september 2021 in de Jaarbeurs Utrecht. 

 


De Nederlandse Modelspoor Federatie NMF heeft het initiatief genomen namens de aangesloten verenigingen een stand in te richten op de 50 plus Beurs van 17 t/m 21 september in de Jaarbeurs te Utrecht!
Tijdens deze beurs gaan we de bezoekers herinneren aan de modelspoorbaan uit hun jeugd en laten we zien wat je anno 2019 met deze geweldige hobby zou kunnen doen.
De stand zal ingericht zijn als een oude stationswachtkamer en in de stand vinden een aantal aspecten van de hobby een plekje.

 

Het aspect RIJDEN

Er zal een nostalgisch dubbel railovaal met eenvoudige aankleding te zien zijn waarin de rails van oud-metaal uit de jaren ‘50 tot moderne kunststof anno 2019 verwerkt zijn. Op de baan draaien zowel treinen uit de jeugd van de bezoekers als hypermoderne materiaal hun rondjes. Hierdoor wordt een feest van herkenning gecombineerd met inzicht in de ontwikkeling van de techniek de afgelopen 50 jaar!
Boven dit railovaal zullen modellen en rails van alle gangbare schaalgroottes rijdend te zien zijn. De bezoeker kan hier zelf zien dat veel ruimte voor de hobby wel leuk maar zeker niet noodzakelijk is!

Het aspect VERZAMELEN

Een groep hobbyisten legt zich toe op verzamelen van modellen. Voor deze mensen staat een hypermoderne vitrine opgesteld, stofvrij, met prachtige verlichting en gevuld met het mooiste dat de verschillende fabrikanten te bieden hebben.

Het aspect SPELEN met je (klein-) kinderen.

Binnen de railovaal van het aspect RIJDEN vindt de bezoeker een heen en weer rijdend treinstel met rails die speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld zijn. Ook de ouderen zijn tegenwoordig geboeid door de geweldige technische mogelijkheden van dit praktisch onverwoestbare systeem dat zo kindvriendelijk is dat een kind van een jaar of 5 hier zelfstandig mee aan de slag kan. Het binnen de NMF voor deze speelbaan ontwikkelde systeem van modules, C-TRAK genaamd, is eveneens te bekijken.

Het aspect DIGITAAL besturen

In een ander deel van de stand staat een kleine demonstratie tafel waarop de moderne besturingsmethode met hulp van een computer en digitale besturingsapparaten van verschillende gangbare merken aan de bezoeker getoond en uitgelegd kan worden.

Het aspect BOUWEN

Veel mensen vinden het leuk gebouwen, bomen en landschap zelf te bouwen en te modelleren. Tijdens de beurs zullen deze aspecten van de hobby voortdurend, door verschillende teams gedemonstreerd worden. De demonstraties worden dagelijks door andere teams verzorgd!

Het aspect LEZEN en KIJKEN

Tijdschriften lezen, films kijken en websites bezoeken. Voor de groep hobbyisten die zich hierop wil richten laten we in een kleine opstelling zien wat er op dit gebied anno 2019 voor mogelijkheden zijn.

INFORMATIE

Op een beeldscherm kan de bezoeker zien waar de bij de NMF aangesloten verenigingen zich bevinden in het land en waar men dus terecht kan voor activiteiten in verenigingsverband of gewoon voor een beetje hulp en advies. Ook een overzicht van de modelspoorwinkels in Nederland geeft de bezoeker informatie over de mogelijkheden in zijn regio. Uiteraard is een folder met info van de NMF beschikbaar.

Alles bij elkaar hoopt de NMF een groot aantal bezoekers (opnieuw) te interesseren voor de veelzijdigheid van de hobby Modelspoor!

De NMF stand werd mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:

Print Friendly, PDF & Email