Specificaties voor het aan te leveren station

Periode:

Opbouw: maandag 20 t/m donderdag 23 april 2020, exacte tijden volgen.

Tentoonstelling: vrijdag 24 april (Lintjesregen) t/m zaterdag 9 mei 2020

Gesloten op maandag 27 april (Koningsdag) en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag)

Afbouw: zaterdag 9 mei na 1700 en maandag 1 mei tussen 1100 en 1700 uur.

 

Object:

De tentoonstelling zal bestaan uit een overzicht van diverse modellen van stations uit geheel Nederland. Van historisch tot modern, alles is toegestaan mits het in Nederland als treinstation gefunctioneerd heeft.

 

Presentatie:

Om eenheid te creëren in de tentoonstelling worden de losstaande objecten naast elkaar geplaatst op lange presentatietafels.  Bij de objecten worden uniforme  borden aangebracht met foto’s van het origineel en informatie over het betreffende station.

 

Beschikt uw organisatie over een stationsmodule met zij- en/of achterwanden en/of een mobiele rijdende tafel, neemt u dan contact op over de maatvoering en technische gegevens, dan kunnen wij kijken hoe wij dit object binnen de tentoonstelling kunnen opnemen.

 

Maatvoering:

Schaal 0, H0, N, Z

Andere schaalgroottes in overleg met de organisatie, zulks in verband met de beschikbare ruimte.

Voor de presentatietafels houden wij een standaard diepte van 60 cm aan.

 

Elektriciteit:

Er zijn wandcontactdozen aanwezig in de Lebuinuskerk. Er zijn dus mogelijkheden voor rijdende modellen op modules en/of stations met verlichting.

 

Informatiepaneel:

De organisatie zal informatiepanelen/-borden laten maken bij ieder object. Voor deze panelen ontvangen wij graag informatie over het gebouwde station. Daarnaast ontvangen wij graag rechtenvrije foto’s van het originele station en eventueel van bijzondere details in groot formaat (minimaal 1 mb).

Het informatiepaneel mag u na afloop van de tentoonstelling houden.

 

Transport:
Opbouw van de tentoonstelling vindt plaats van maandag 20 t/m donderdag 23 april. Voor de levering van uw object krijgt u een uitnodiging om het object te komen brengen op een bepaalde dag en tijdstip ( in overleg).

De organisatie zorgt voor een laad- en los parkeerplek direct naast de Lebuinuskerk. Indien langer parkeren nodig is in verband met hulp/assistentie bij de opbouw van de tentoonstelling  worden eventuele parkeerkosten vergoed.

 

Begeleiding / bemanning tentoonstelling:

De organisatie draagt zorg voor voldoende begeleiding en bemanning tijdens de tentoonstelling in vorm van vrijwilligers. Zij zullen uitleg geven over de objecten, indien nodig modules bedienen, lichten aanzetten, toezicht houden op de objecten en publiek begeleiden.

 

Mocht u zich als vrijwilliger voor één of enkele dagdelen op willen geven, dan horen wij dat natuurlijk heel graag! Aanmelden kan via cpm-voorzitter@nmf.nl

 

Helaas kunnen wij geen vrijwilligersvergoeding aanbieden, maar de betreffende vrijwilliger zal goed worden verzorgd met koffie, thee, fris, snacks en lunch. Daarnaast kan diegene natuurlijk zelf rustig de tentoonstelling bekijken.

 

Beveiliging tentoonstelling:

Tijdens openingstijden van de Lebuinuskerk zijn er de gehele dag vrijwilligers aanwezig bij de tentoonstelling. Eén van hun taken zal bestaan uit het toezicht houden op de objecten. Buiten openingstijden van de Lebuinuskerk is de kerk afgesloten voor publiek en is een alarmsysteem aanwezig. Tijdens de kerkdienst op zondagochtend zal er een toezichthouder worden ingezet vanuit de organisatie.

 

Budget:

De organisatie draagt zorg voor de huur van de locatie, presentatietafels, licht, stroom, verzekering, verzorging en parkeerkosten van de vrijwilligers en samen met de NS ook voor de promotie van het evenement.

 

Materiaal en maakkosten van de objecten komen geheel voor rekening van de modelspoorclub die het object aanlevert.

In principe worden transportkosten van het object naar de tentoonstelling niet vergoed. We zijn als organisatie nog aan het kijken naar mogelijkheden om hierin tegemoet te komen. Mocht u ver moeten reizen of lukt het niet om zelf transport te organiseren  neemt u dan contact op met de organisatie dan kijken wij naar de mogelijkheden. (cpm-voorzitter@nmf.nl )

Print Friendly, PDF & Email